Köpvillkor

Gäller fr.o.m. 2021-03-01.

Dessa köpvillkor gäller mellan Brighteye AB och er som kund. För privatkonsumenter gäller konsumentköplagen samt distansavtalslagen. Du kan läsa mer om dina rättigheter som konsument hos Konsumentverket. Vi levererar till privatpersoner, företag, skolor, organisationer, föreningar och församlingar på den svenska marknaden.

1 - Kund-/personuppgifter

I samband med din beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Alla uppgifter som lämnas till oss kommer att behandlas av Brighteye AB i egenskap av personuppgiftsansvarig. Du har enligt Dataskyddsförordningen (GDPR) rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort.

De personuppgifter du lämnar till oss används för orderhantering, fakturering, information, marknadsföring och annat som syftar till att vår tjänst ska fungera så bra som möjligt.

Uppgifterna förs inte vidare till tredje part.

Back to Top

2 - Priser

Alla priser på webbplatsen är angivna i svenska kronor och är inklusive moms.

Fraktkostnad på 59 kronor inklusive moms tillkommer på alla beställningar under 500 kronor.

Vi förbehåller oss rätten att ändra priser på webbplatsen utan förvarning. Priset vid beställningstillfället är det som gäller om det inte är ett skrivfel.

Back to Top

3 - Beställning

Alla beställningar görs via webbplatsen. En beställning är genomförd när du erhållit en bekräftelse via e-post från oss. Vi garanterar dock inte att vi kan leverera alla varor du beställt. Om vi inte kan leverera det du beställt tar vi kontakt med dig och försöker hitta en lösning som du blir nöjd med.

Åldersgräns för beställningar
Kunder under 18 år måste ha förmyndares tillstånd för att göra beställningar hos oss.

Back to Top

4 - Betalning

Alla våra betalningar hanteras av Klarna. Inga avgifter tillkommer för något betalsätt. Som privatkund kan du betala med kort (VISA, MasterCard och AMEX), direktbetalning, mot faktura eller mot avbetalning. Som företagskund kan du endast betala mot faktura. Betalningstid för faktura är 14 dagar från dess att varorna skickats från oss.

Har du inte handlat med Klarna tidigare kommer det vid köpet att göras en mikroupplysning för att kontrollera din kreditvärdighet. Dina personuppgifter behandlas då tryggt i enlighet med personuppgiftslagen. Klarna uppfyller kraven för PCI DSS och innehar SSL-certifikat.

Klicka här för att läsa Klarna Checkout villkoren i dess helhet.

Back to Top

5 - Leverans

Vi skickar alla våra varor med DHL miljöfrakt och leverans sker endast inom Sverige. Varorna levereras till utlämningsställe/ServicePoint och avisering sker till er mobiltelefon om ni fyller i det i kassan annars kommer aviseringen via e-post. Beställer du som företagare och vill ha leverans direkt till din företagsadress vänligen kontakta oss vid beställningstillfället. Eventuella fraktkostnader kan tillkomma. Leveranstiden anges på respektive produktsida. Vid beställning av flera varor skickas normalt alla varor i en samlad leverans. De angivna leveranstiderna är förväntade leveranstider och vi garanterar inte att varorna kommer fram inom angivna antalet vardagar då oförutsedda förseningar kan uppstå. Leveransproblem som vi känner till får du information om ifall du lämnat en e-postadress eller telefonnummer där vi kan kontakta dig. DHL låter försändelser ligga i max 14 kalenderdagar hos sina utlämningsställen/ServicePoint.

Back to Top

6 - Ej uthämtad försändelse

Ej uthämtade försändelser returneras till oss efter 14 kalenderdagar. För alla försändelser som inte löses ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig kostnader för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift, för närvarande 195 kronor inklusive moms. Om du ångrat dig när försändelsen har skickats från oss måste du ta emot försändelsen och skicka tillbaka den till oss, annars blir den registrerad som ej uthämtad och debiteras automatiskt.

Back to Top

7 - Öppet köp

Vi erbjuder 14 dagars öppet köp från det att du hämtat ut ditt paketet från lokala utlämningsstället. För att din retur ska kunna godkännas behöver den lämnas in hos lokala utlämningsstället inom 14 dagar från det att du hämtade ut paketet. En godkänd retur förutsätter att originalförpackningen och varan kommer till oss i samma skick som vid mottagandet.

Ångerrätten gäller inte ljuskällor där förseglingen brutits.

Om du vill returnera ett köp måste du kontakta vår kundtjänst så att vi kan behandla din retur. Du får av kundtjänst en returfraktsedel samt instruktioner om hur varan skall packas. Observera att du som kund betalar returfrakten till oss, dock endast 85 kr.

När vi har fått tillbaka varan och ser att den är i ett säljbart skick återbetalar vi köpesumman inom 1-3 arbetsdagar. Kostnaden för returfrakt dras från beloppet som återbetalas. Notera att eventuella fraktkostnader som erlagts i samband med beställningen inte återbetalas.


För att snabbare kunna hantera ditt ärende ber vi dig uppge följande information vid kontakt med vår kundtjänst:
  • ordernummer
  • titel på de varor du vill returnera
Varan ska förpackas väl i sin originalförpackning med tillhörande inneremballage och tillsammans med eventuella tillbehör, transportskador på grund av bristfällig emballering debiteras dig som kund. Sätt inga adresslappar direkt på varans förpackning utan lägg originalkartongen i en annan kartong.

Spara ditt inlämningskvitto - tänk på att du ansvarar för returförsändelsen.

Back to Top

8 - Reklamation

Om en vara är transportskadad bör anmälan göras samma dag som du tar emot leveransen till vår kundtjänst. Du bör under inga omständigheter lösa ut ett paket som ser skadat ut, även om du tror att innehållet är oskadat. Om du upptäcker skadan först efter att du öppnat paketet reklamerar du omedelbart till oss enligt ovan.

Om en vara är felaktig behöver du reklamera till oss inom skälig tid (2 månader enligt Konsumentköplagen) för att reklamationsärendet skall kunna godkännas. Du bör undersöka alla varor noggrant vid mottagandet för att förvissa dig om att de är felfria och fungerar som de skall samt att de har de egenskaper du förväntar dig.

Vid reklamation eller frågor kring reklamation, kontaktar du vår kundtjänst.

Uppge ordernummer samt orsak till reklamationen för att få ett returnummer samt en förbetald fraktsedel för återsändande av produkten. Syftet med returnumret är att underlätta identifiering och administrering av återsändandet av varan.

Observera att erhållande av returnummer och fraktsedel ej är att likställa med godkänd reklamation.

Returer bör återsändas i originalförpackning eller annan för produkten lämplig förpackning, samt väl förpackade i av posten godkänt ytteremballage (exempelvis brun wellpappkartong). Eventuella transportskador till följd av bristfällig förpackning debiteras dig som kund. Vi kontrollerar/testar insända varor i enlighet med din felbeskrivning, det är därför en fördel om den är så utförlig som möjligt. Om varan befinnes vara felfri debiteras en avgift om 395 kronor inklusive moms för att täcka kostnader för returen.

Back to Top

9 - Garantier

Vi säljer alla produkter med ett års garanti.

Back to Top

10 - Förbehåll och reservationer

Vi reserverar oss för slutförsäljning, skrivfel, bildfel samt eventuella leveransförseningar. Inga krav kan ställas mot oss p.g.a. andra kostnader som drabbat kund, vid exempelvis leveransförseningar (exempel på "andra kostnader"; hantverkare o. dyl.)

Back to Top

11 - Force Majeure

Händelse utanför vår kontroll, vilken ej skäligen kunnat förutses, skall hänföras till force majeure, vilket innebär att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.

Back to Top